Gideon Sundback inventatorul fermoarului 24 aprilie google

0 comentarii
Gideon Sundback inventatorul fermoarului 24 aprilie google


  Astazi 24 aprilie Google sarbatoreste pe Gideon Sundback. El este inventatorul fermoarului, iar cu aceasta ocazie GOOGLE a pus pe prima pagina o imagine cu un fermoar care se deschide atunci cand apesi pe el.

 Gideon Sundback s-a nascut pe 24 aprilie 1880 si a murit pe 21 iunie 1954 si este un American de origine suedeza, iar ca profesie a fost inginer electric. Gideon Sundback nu a fost chiar inventatorul fermoarului ci el a facut o varianta mai "moderna", de asta ii este asociat cuvantul de invetator. In 1914 a facut o varianta mai buna la fermoarul lui Howe, si anume “hoockless fastener no.2”, care a fost prima versiune a fermoarului care seamana cu fermoarele din ziua de azi, adica fermoarul cu dintii care se intrepatrund. Initial, fermoarul a fost privit cu suspiciune, gasindu-i-se cusurul ca e prea excentric pentru haine sau incaltaminte. Primele produse cu fermoare din istorie au fost comandate pentru armata Americana, pentru care s-au aplicat fermoare la haine si incaltaminte.

 Despre Gideon Sundback :
 Otto Fredrik Ghedeon Sundback s-a nascut in Ödestugu Parish în Suedia. A facut studiile in Suedia, dupa care s-a mutat în Germania, unde a studiat la Şcoala Politehnică din Bingen am Rhein. În 1903, a luat examenul si a devenit inginer. În 1905, el a emigrat în Statele Unite.


 Cariera:
  În 1905 Ghedeon Sundback a început să lucreze la Westinghouse Electric Manufacturing Company în Pittsburgh Pennsylvania. În 1906, Sundback a fost angajat să lucreze pentru firma de fixare universal în Hoboken New Jersey. În 1909 Sundback s-a căsătorit Elvira Aronson, care a fost fiica managerului suedez Peter Aronsson. Ulterior Sundback a fost promovat în funcţia de designer şef la elementelor de fixare universal.
 Cetăţenie şi moarte :
 Sundback a creat, de asemenea, maşina de producţie pentru noul fermoar. Lightning Fastener Company, primul producător  a fermoarului, în St Catharines , Ontario . Deşi Sundback a vizitat frecvent fabrica Canadiana ca preşedinte al companiei, el a locuit în Meadville , Pennsylvania şi a rămas un cetăţean american . Sundback a primit Medalia de Aur a Academiei Regale Suedeze de Ştiinţe Inginerie în 1951.

 Sundback a murit de o boală de inimă în 1954 şi a fost inmormantat la cimitirul Greendale în Meadville, Pennsylvania. În 2006, Ghedeon Sundback a fost onorat de includerea în Hall National Inventors of Fame pentru munca sa cu privire la dezvoltarea de fermoarului.Dă-ne un like :

Comments

0 comments to "Gideon Sundback inventatorul fermoarului 24 aprilie google"

Trimiteți un comentariu

Acest site nu are nici o legatura cu posturile tv. Noi incercam doar sa cream un loc unde sa se poata vedea canalele romanesti in mod gratuit. Va rugam sa nu mai injurati, deoarece orice mesaj de acest gen va fi sters. Daca un post tv nu merge, nu este neaparat vina noastra, noi intretinem acest site fara nici un ban din partea posturilor tv.

 

Copyright 2011 All Rights Reserved FanaticTv TV ONLINE Canale Romanesti

Drepturile asupra continutului posturilor TV si al marcilor apartin detinatorilor de drept. Daca sunteti administratorul unui post tv care emite online si doriti sa adaugati / corectati / eliminati de pe fanatictv.net, va rugam sa ne contactati.

Site-ul apare in Directorul Kappa TOP-RO - Top siteuri din Romania TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi Harta Romania Increase Page Rank Bancuri Bula - Bancuri Tari - Bancuri Noi top-portal - Director Linkuri